Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru militari români au fost răniţi, în această dimineaţă, în Afganistan

ro

01 May, 2011 16:24 1183 Marime text

Patru militari români au fost răniţi, duminică dimineaţa, în Afganistan, după ce autovehiculul blindat tip MRAP în care se aflau pe autostrada A1 din provincia Zabul a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, informează MApN, citat de http://www.realitatea.net/ . Potrivit sursei citate, autovehiculul blindat, aflat în misiune cu militari din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", pe autostrada A1 în Provincia Zabul, Afganistan a fost atacat, duminică, în jurul orei 5.30. Deşi cantitatea de explozibil utilizată în atac a fost foarte mare, fapt care a dus la răsturnarea vehiculul, gradul ridicat de protecţie asigurat de blindajul maşinilor de luptă folosite de forţele NATO în Afganistan a dus la salvarea vieţilor militarilor români, se arată în comunicatul remis duminică de MapN. Potrivit http://www.realitatea.net/, reprezentantţii MApN precizează că, în urma deflagraţiei, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni în zona spatelui şi la muşchii piciorului stâng, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stâng fracturată şi caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng. Starea celor trei militari români este stabilă. Al patrulea militar aflat în vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, şi-a reluat activitatea în Baza Lagman.

Locotenentul Olteanu, plutonierul major Apostol şi caporalul Riza au fost evacuaţi către Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarilor răniţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii