Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru eleve constănțene, pe podiumul concursului „Un condei numit Fair Play”

ro

18 Oct, 2013 19:23 1547 Marime text

Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale  a organizat în anul școlar 2012-2013  Concursul de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit Fair Play” destinat elevilor elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal  care  îmbină cele două domenii: creația, pasiunea pentru scris și citit și  domeniul sportiv.

La nivelul județului Constanța, patru eleve au reușit performanța de a  obține rezultate foarte bune: Maria Beatrice Boghean de la Liceul Teoretic „Ovidius”  a obținut Premiul I, Anamaria Dudu de la Liceul Teoretic „Ovidius”, Premiul al III-lea la secțiunea Poezie. La secțiunea Cronică-Reportaj, eleva de clasa a V-a, Alexandra Cornea, de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Constanța, a obținut Premiul al III-lea și eleva Maria Teacă de  la Liceul Teoretic „Ovidius” a obținut Mențiune.

Cele patru eleve, însoțite de doamnele profesoare, Trifan Deniz și Gabriela Hugeanu, vor fi premiate vineri, 1 noiembrie 2013, ora 11.00, la  Casa Olimpică din București.

Eleva Alexandra Cornea, clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Nr. 6 „N. Titulescu” a declarat: „Olimpismul este cel mai sănătos cod de viață (personală şi socială)! „Un condei numit Fair Play” a fost dorinţa, de a încerca să exprim şi în cuvinte ceea ce simt şi gândesc din momentul în care, acum trei ani, am început să practic atletismul, la Clubul LPS Nicolae Rotaru Constanta, sub îndrumarea profesorului Cătălin Ganera. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă adresez… (tot) antrenorului. Pentru că domnul Catalin Ganera este „vinovat” pentru pasiunea pe care am dobândit-o (folosesc acest termen tocmai pentru că o consider ca fiind un mare câştig!) pentru sport, în general, şi pentru atletism, în special. Iar profesorul şi antrenorul meu a continuat lecţia de adevărat olimpism pe care ne-o predă la fiecare antrenament. Mi-a oferit noi materiale de studiu dar cel mai important ajutor a fost, cred, acela de mă face să înţeleg că… deja înţelesesem multe lucruri, care constituiau chiar temele concursului! […]

Cu acest prilej, inspectorul școlar general școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a menționat: „Le felicit pe cele patru eleve pentru rezultatele notabile obținute la un un concurs inedit, interdisciplinar, care îmbină creația, creativitatea literară cu talentul sportiv și care pregătește generații de tineri animați de fair play. Totodată, sunt de apreciat cu atât mai mult, cu cât performanțele lor există  în sport și în rezultatele de la școală.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii