Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:08 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru dosare penale, în urma controalelor efectuate în porturile maritime constănțene

ro

20 Dec, 2014 15:23 838 Marime text
În urma controalelor efectuate în porturile maritime din județul Constanța, polițiștii au întocmit patru dosare penale și au ridicat în vederea confiscări bunuri în valoare aproape 100.000 de lei.

În perioada 12 — 18 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime din cadrul Direcției de Poliție Transporturi — I.G.P.R. au continuat controalele în porturile maritime Constanța, Constanța Sud-Agigea, Mangalia și Midia pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu produse accizabile, precum și pentru descoperirea importurilor de mărfuri contrafăcute.

Polițiștii au efectuat 19 controale la agenți economici, au verificat 3 containere cu marfă și 11 mijloace de transport al mărfii.

În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite 4 dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate 4 persoane.

Din totalul infracțiunilor constatate, 3 sunt prevăzute de Legea nr. 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și o infracțiune este prevăzută de alte acte normative.

De asemenea, echipele de control au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei. Totodată, a fost luată măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a unor bunuri în valoare de 96.700 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii