Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patriarhia Română despre IPS Teodosie „În absența unei sentințe judecătorești definitive nu pot exista sancțiuni”

ro

17 Oct, 2016 20:00 2756 Marime text
ips teodosie la judecaria constanta 610278Patriarhia Română nu se pronunță în legătură cu o anchetă aflată în desfășurare, în absența unei sentințe judecătorești definitive neputând exista sancțiuni, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al instituției, Vasile Bănescu, făcând referire la măsura controlului judiciar dispusă de către DNA față de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, informează Agerpres.

„Patriarhia Română nu se pronunță în legătură cu o anchetă aflată în desfășurare. Controlul judiciar nu este o concluzie finală, ci o etapă incipientă a anchetei penale menită să conducă la aflarea adevărului. Dincolo de regretabilul situației în sine funcționează în mod firesc prezumția de nevinovăție acordată oricărei persoane anchetate. În absența unei sentințe judecătorești definitive nu pot exista sancțiuni", a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, conform Agerpres.

Procurorii DNA au dispus astăzi luarea măsurii controlului judiciar față de Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, cercetat pentru două infracțiuni, printre care și luare de mită.

DNA
IPS Teodosie nu are voie să „desfășoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri în cadrul Bisericii Ortodoxe“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Crestin 17 Oct, 2016 20:43 Sa fie trasi la dna : ceilaltzi ierarhi, preotzii din toata tzara si totzi ceilaltzi din toate cultele din Romania, ca numai crestinii ortodoxi sunt vinovatzi, ci este un scop ascuns al celor interesatzi de a lovi crestinismul ortodox !