Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patriarhia primește un teren în Istanbul, la schimb pentru moscheea din Bucureşti

ro

16 Jul, 2015 01:18 3647 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, la B1 TV, că Patriarhia Română va primi un teren în Istanbul ca să ridice un cămin pentru pelerini la schimb pentru terenul acordat de guvern pentru construirea unei moschei la Bucureşti. Întrebat dacă este vorba despre construirea unei biserici ortodoxe la Istanbul, Ponta a spus că nu este vorba despre aşa ceva. deoarece legea turcească interzice acest lucru. El a fost întrebat apoi dacă a discutat cu Iohannis: "Nu ştiu care este părerea preşedintelui Iohannis pe această temă, deoarece nu am discutat cu el". Ponta a spus că terenul pentru construirea moscheei musulmane a fost deja identificat și a vorbit și cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Victor Ponta a arătat că este vorba de punerea în aplicare a unei înţelegeri între statul român şi statul turc: "Statul turc dă un teren pe care l-au şi identificat pentru o biserică românească sau un loc pentru pelerinii români, iar statul român dă un loc în care să se construiască (o moschee - n.r.), dar nu dă Turciei, ci dă comunităţii musulmane din România (...). Deci, un acord între două state, două state care au un parteneriat strategic”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alex 18 Jul, 2015 18:06 Ati ales o poza interesanta. Hagia Sofia din Istanbul este o moschee enorma, insa, la origine, era una dintre cele mai mari bazilici crestine din lume. Timp de peste o mie de ani a functionat astfel, pana la cucerirea Constantinopolelui in 1453, dupa care a fost transformata in moschee si i-au fost adaugate minaretele. De peste 500 de ani este moschee.