Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patriarhia lansează un proiect de donare voluntară de sânge în şcoli, facultăţi şi biserici

ro

27 Jan, 2015 20:49 1064 Marime text
 
Patriarhia Română lansează un amplu program de donare voluntară de sânge în şcoli, facultăţi şi biserici, după ce în 2014, într-o acţiune desfăşurată în 20 de oraşe, s-a colectat peste o tonă şi jumătate de sânge, a declarat astăzi părintele Ciprian Grădinaru, coordonatorul acţiunii, informează Mediafax.

Acţiunea de voluntariat este organizată în cadrul campaniei „Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!", la nivelul Patriarhiei Române, sub coordonarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti.

„Totul a început atunci când a venit la mine o credincioasă, care mi-a spus că are nevoie de sânge. Era vorba de o grupă rară, pe care nu o găsea nicăieri. Atunci am lansat primul apel în biserică. De atunci ni s-au alăturat continuu credincioşi, elevi, studenţi, poliţişti, jandarmi. Mi-am dat seama că oamenii ar dona, dar nu avem bancă de sânge, aşa că am început simultan o altă campanie, prin care sperăm să reuşim şi achiziţionarea unei bănci pentru stocarea sângelui colectat", a declarat, pentru Mediafax, părintele Ciprian Grădinaru, precizând că la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului există deja un grup de voluntari implicat în aceste campanii.

Părintele arhimandrit a mai spus că a contact deja rectorii universităţilor, care au răspuns pozitiv cererii de implicare în campanie.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: oradetimis.oradestiri.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii