Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pată de hidrocarburi după scufundarea, în Marea Neagră, a unui cargou plecat din Constanţa

ro

11 Feb, 2014 07:22 3418 Marime text
pata de hidrocarburi in marea neagrăO pată mare de ulei a apărut în Marea Neagră, chiar pe locul unde s-a scufundat sâmbătă după amiază cargoul Elland, plecat încărcat cu cherestea din Portul Constanţa.
Potrivit site-ului de specialitate shipandbunker.com cargoul avea în tancuri peste zece tone de combustibil.
Reamintim că nava Elland s-a scufundat sâmbătă după-amiază în Marea Neagră în apropierea satului Durankulak din Bulgaria, nu departe de granița cu România.
Toţi  cei 11 membri ai echipajului au fost salvați, au anunțat oficiali bulgari, Cargobotul Elland a trimis un semnal de primejdie în jurul orei locale 06.00 dimineața /4.00 GMT/ și la scurt timp, un vas turcesc aflat în apropiere a salvat toți cei 11 marinari aflați la bord, a declarat Ministerul bulgar al Transporturilor pe site-ul său.
Nava, încărcată cu cherestea și care plecase din România spre Turcia, s-a scufundat în jurul orei 16.30 /14.30 GMT/, a afirmat ministerul.
Echipajul era format din cinci georgieni, cinci turci și un cetățean din India, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat de presă.
Elland avea un deplasament de 2.864 tone deadweight (tdw) mărfuri generale, era construit în 1982 și înregistrat în Saint Kitts & Nevis..
Armatorul și managerul sunt Albros Shipping & Trading și Bora Transport Industry & Trading, ambele cu sediul în Istanbul, Turcia.
 


sursa video: http://www.seanews.com.tr

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii