Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul M10 – „Opriți agresiunea urbană și crimele de mediu!”

ro

13 Oct, 2015 18:20 2048 Marime text
 
Partidul M10 a transmis că a luat act, „cu îngrijorare și revoltă, de faptul că în imediata vecinătate a căii de acces către Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța  se va ridica un imobil cu destinația patiserie.
 
Problema pe care o ridică cei de la partidul M10, este că pentru această construcție este vizată tăierea unui „platan sănătos, cu o vârstă de peste 20 de ani, a cărui singură vină este că se află în calea unor interese financiare.”
 
Președinte partidului M10 Constanța, Mihai Petre, a declarat pentru ZIUA de Constanța, că a făcut numeroase solicitări cu privire la avizul de construcție al patiseriei dar și a tăierii arborelui.
 
„Am solicitat toate organele competente pentru a opri tăierea platanului, am cerut să se verifice autrizația de construire. Mi se pare cel puțin absurd să construiască acea pariserie și să taie un platan sănătos de 20 de ani. Compensația care se oferă mereu din partea autorităților este că taie un copac pentru a se planta alți trei. Orice copac trebuie protejat!”, a declarat Mihai Petre.
 
Mai exact partidul M10 a solicitat Viceprimarului cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, pentru a declanșa procedurile legale de sistare a ridicării construcției și să ceară imperativ firmei care gestionează serviciul de întreținere a spațiilor verzi să protejeze platanul din curtea Spitalului Județean. De asemenea, să verifice cum a fost posibilă emiterea autorizației de construire pe un spațiu impropriu construcțiilor.
 
Au mai fost făcute sesizări către: prefectul județului Constanța, Ion Constantin, Inspectoratul Județean de Poliție (pentru a demara o anchetă cu privire la legalitatea emiterii autorizației de construire), Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu Constanța, Inspectoratul Regional în Construcții Sud-Est și către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (pentru a verifica dacă pentru această construcție a fost solicitată descărcare arheologică, cum și când s-a efectuat și ce s-a constatat în urma derulării acestei proceduri).
 
„Intervenția rapidă și fermă a tuturor autorităților mai sus menționate poate opri o nouă agresiune urbanistică și crimă de mediu.”, se mai arată în comunicatul trimis de partidul M10.
 

Citește și O PATISERIE SE RIDICĂ „PE O LIMBĂ DE PĂMÂNT“ CHIAR ÎN FAŢA SPITALULUI JUDEŢEAN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii