Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partide pe bandă rulantă. 70 de cereri pentru înfiinţarea unor noi partide, depuse anul trecut

ro

10 Jan, 2016 08:27 1282 Marime text
În România a început schimbarea, în prajma viitoarelor alegeri locale şi parlamentare din acest an.

Astfel, după tragedia din clubul bucureştean Colectiv, se înregistrează o avalanşă de cereri de noi partide. Cele mai multe dintre ele sunt formate din tinerii  tinerii revoltaţi de cum au acţionat autorităţile referitor la incendiul din clubul bucureştean de acum două luni şi jumătate.

 Noua legislaţie permite înfiinţarea unui partid cu doar trei membri aşa că la  Tribunalul Bucureşti s-au depus peste 70 de cereri de înregistrare a unei formaţiuni politice într-un singur an. Jumătate, după incendiul din Colectiv.

Cu şanse discutabile pentru intrarea în Parlament, puzderia de noi formaţiuni ar putea încurca matematica partidelor aflate pe muchia pragului de 5%. Partidul Mişcarea Populară şi ALDE, de exemplu, mizează pe voturile nehotărâţilor. Iar UDMR are propriile piedici de depăşit.

Mişcările de stradă au încurajat o altă formă de manifestare. O mână de oameni a strâns o bună parte din semnături necesare pentru o iniţiativă legislativă.

Deocamdată, apetenţa pentru crearea de partide politice e preferată. În ultimul an, instanţa  şi-a dat acordul cu privire la 30 de cereri de acest gen.
 



 
Sursă foto:  realitatea.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii