Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat româno-bulgar pentru siguranţa turiştilor de la mare

ro

23 Aug, 2012 15:22 1142 Marime text
Începând cu data de 1 iulie a acestui an, poliţiştii români desfăşoară o serie de activităţi comune de ordine şi siguranţă publică, alături de poliţiştii bulgari, pe litoralul bulgăresc, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, intervenind în sute de situaţii în sprijinul turiştilor români aflaţi în concediu pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.

De asemenea, începând cu data de 12 august, doi poliţişti bulgari desfăşoară activităţi similare comune cu poliţiştii români, în staţiunile turistice de pe litoralul românesc.

În timpul activităţilor desfăşurate de la începutul misiunii până în prezent, poliţiştii români detaşaţi în Bulgaria au consiliat 689 turişti români, în special cu privire la informaţii referitoare la identificarea unor spaţii de cazare sau în legătură cu prevederile legislative din ţara gazdă şi au asistat 183 turişti români implicaţi în evenimente ca autori sau victime ale unor infracţiuni, facilitând comunicarea între autorităţile bulgăreşti şi turiştii români.

Poliţiştii din România au participat alături de cei bulgari la 371 intervenţii la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal, precum şi la solicitările făcute în urma operaţiunilor de schimb valutar, datorită neconcordanţelor existente între cursul afişat şi cel practicat.

Poliţiştii români au continuat deplasările la recepţiile hotelurilor din cele două staţiuni, împreună cu colegii bulgari, pentru a-i informa pe administratorii acestora despre prezenţa lor şi scopul misiunii pe care o desfăşoară, arătându-şi disponibilitatea de colaborare pentru situaţiile în care sunt implicaţi cetăţeni români.

În urma modificărilor cadrului legislativ bulgăresc pe linie rutieră, de la 1 august, poliţiştii români aflaţi în Bulgaria au îndrumat conducătorii auto români să respecte legislaţia bulgărească, evitând astfel comiterea unor abateri rutiere care au drept conseciţă sancţiuni pecuniare ridicate. De asemenea, echipele mixte formate din poliţişti români şi bulgari au efectuat controale în trafic privind autovehiculele înmatriculate în Bulgaria care circulă pe teritoriul românesc. Astfel, de la începutul misiunii, oamenii legii au “periat” zona de sud a judeţului Constanţa, verificând aproximativ 900 de autovehicule.

Unul dintre primele evenimente s-a petrecut în data de 1 iulie, când poliţiştii români au intervenit în găsirea unui minor român care se pierduse într-o staţiune, iar din cauza barierei de limbaj între părinţii copilului şi poliţia bulgară, aceştia din urmă nu reuşeau să stabilească semnalmentele copilului. Copilul a fost găsit şi predat familiei.

În data de 9 iulie, poliţiştii români din Nisipurile de Aur au fost solicitaţi să acorde sprijin la soluţionarea unui eveniment în care a fost implicat un cetăţean roman care a comis acte de huliganism în staţiune. Cetăţeanul român a fost reţinut şi prezentat instanţei pentru a se lua măsurile legale.

La data de 4 iulie, în jurul orei 05.00 dimineaţa, în timpul activităţilor de patrulare în staţiunea Albena, patrula mixtă a identificat un autoturism înmatriculat în România cu geamurile deschise şi butucul rupt. Poliţiştii români au acordat sprijin colegilor bulgari în relaţionarea cu proprietarul autoturismului. Li s-a acordat sprijin celor doi români care au fost victime ale furtului genţilor în care se aflau bunuri personale (telefoane mobile, documente).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii