Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul începe sesiunea de toamnă. Ce proiecte sunt supuse dezbaterii

ro

01 Sep, 2014 08:52 1860 Marime text
Activitatea legislativă a Parlamentului, sesiunea de toamnă, va începe astăzi, urmând să se suprapună,  în mare parte, peste campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, potrivit Hotnews.
 
În prima săptămână, Senatul va dezbate şi vota, proiectele privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor. Amintim că în sesiunea extraordinară nu a mai existat cvorum pentru continuarea lucrărilor.

Tot în această săptămână, Camera Deputaţilor va dezbate Legea CAS (adoptată se Senat) şi Legea petrolului (care nu a întrunit numărul suficient de voturi pentru adoptare).

De asemenea, în această sesiune se aşteaptă şi pronunţarea Parlamentului asupra Ordonanţei de Urgeţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali.

Tot în această sesiune ar putea ajunge în dezbaterea Parlamentului şi proiectul UDMR privind autonomia, după care va fi supus dezbaterii publice. De asemenea, este de aşteptat să fie discutată şi propunerea UDMR-ului referitoare la amnistierea funcţionarilor publici care trebuie să returneze bani din salarii.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor din această sesiune figurează şi proiectul de modificare a Legii pornografiei, iniţiat de 37 de deputaţi şi senatori.
 
Parlamentul mai trebuie sa dezbată şi să adopte, în această sesiune, proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, care urmează să fie transmise de Guvern.

Astăzi, urmează să fie aleasă şi noua componenţă a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
 
De asemenea, ar urma sa fie adusă la cunoştinţa plenurilor şi afilierea la alte grupuri a unor parlamentari, câteva demisii din partide fiind anunţate pe perioada vacanţei de vară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii