Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul European a aprobat înfiinţarea unei comisii în scandalul Volkswagen

ro

17 Dec, 2015 16:03 1197 Marime text
 
Parlamentul European a aprobat joi înființarea unei comisii de anchetă în scandalul manipulării testelor de poluare de către grupul auto german Volkswagen, informează AFP.

Cu 354 de voturi pentru, 229 contra și 35 de abțineri, eurodeputații au aprobat înființarea acestei comisii parlamentare de anchetă care are rolul de a identifica dacă 'Comisia și statele membre au avut probe referitoare la utilizarea unor mecanisme de invalidare a testelor de emisii poluante înainte de izbucnirea scandalului', se arată într-un comunicat al Parlamentului European. 

Un număr de aproximativ 45 de eurodeputați vor fi numiți în luna ianuarie 2016 pentru a face parte din această comisie de anchetă care va dispune de un mandat de un la finalul căruia va trebui să prezinte un raport. 

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce în luna septembrie a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii