Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarul de Constanţa, Remus Cernea, riscă dosar penal din cauza vizitei în Taiwan

ro

10 Aug, 2013 18:11 1730 Marime text
Remus Cernea,deputatul de Constanţa, a călătorit in Taiwan în baza unui paşaport de serviciu la care nu avea dreptul conform legii, iar acest lucru constituie infracţiune, motiv pentru care procurorii ar trebui să întocmească un dosar penal, susţine avocatul Iulian Urban, fost senator PDL.
"Folosirea unui paşaport de serviciu la care nu ai dreptul şi pe care trebuie sa îl returnezi în momentul în care nu mai deţii funcţia respectiva este infracţiune", a declarat Iulian Urban pentru Ziare.com.
"Când am terminat mandatul de senator, eu am predat imediat paşaportul diplomatic. E drept că nu l-am prea folosit, dar asta e altceva. Paşaportul diplomatic însoţeşte o anumită calitate pe care o ai. E adevărat că ulterior plecării din funcţia de consilier de stat Remus Cernea a fost ales deputat, dar el trebuia să predea paşaportul de serviciu şi să ceara unul nou, diplomatic, în calitatea sa de parlamentar. Din punctul meu de vedere, este o problemă de natură penală, şi în mod normal, Remus Cernea ar trebui chemat la Parchet să dea declaraţii, să se aleagă cu dosar penal care ar trebui finalizat în instanţă", a declarat avocatul, exprimându-şi opinia că Remus Cernea riscă să rămână şi fără mandat, dacă va fi găsit vinovat de încălcarea legii.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii