Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii vor să restricţioneze accesul minorilor la site-uri pentru adulţi

ro

05 May, 2015 11:20 2488 Marime text
 
Parlamentarii doresc restricţii pentru internet din cauza părinţilor care au făcut sesizări despre faptul că minorii ajung să vizualizeze platforme online pentru adulţi.

În momentul de faţă, orice utilizator de telefon mobil, tabletă sau PC, care are instalat şi serviciul de internet, poate accesa site-uri cu imagini pentru adulţi, pe care le pot vedea însă fără nici o restricţie şi minorii, scrie România TV.

Pentru a preveni acest fenomen, deputatul liberal Dragoş Gunia va depune un proiect de lege prin care va cere tuturor furnizorilor de internet să restricţioneze accesul minorilor la site-urile care conţin violenţă şi filme pentru adulţi. Potrivit demnitarului, acest lucru se poate face doar dacă operatorii nu vor mai vinde servicii persoanelor care nu se identifică cu buletinul şi dacă aceia care achiziţionează abonamente de internet vor semnala faptul că serviciul a fi folosit de un minor.

„Am primit numeroase sesizari de la parinti care se plang ca atunci cand nu sunt cu ei, copiii lor pot sa acceseze de pe tableta si telefon site-uri ce furnizeaza continut pentru adulti, intrucat acestea nu sunt restrictionate. Daca legea va intra in vigoare, nici un minor nu va putea achizitiona cartele de telefon sau abonament la internet fara buletin. Daca nu are 18 ani, furnizorul ii va restrictiona accesul la site-urile pentru adulti", a declarat deputatul Gunia.



Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii