Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:40 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii vor avea pensii oficiale, cu girul lui Iohannis!

ro

23 Dec, 2015 16:26 676 Marime text
 
Este oficial: parlamentarii vor beneficia de pensii speciale, deoarece șeful statului și-a pus semnătură pe acest act legislativ. Mai exact, președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind promulgarea legii privind indemnizațiile speciale pentru limita de vârstă a parlamentar. Pe 15 decembrie, plenul Camerei Deputaților și Senatului a aprobat cererea de reexaminare a președintelui pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor și au adoptat proiectul de lege cu amendamente.
 
Legea prevede că parlamentarii care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat.
 
"Deputații și senatorii beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare. Pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat parlamentar. Nu beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă deputații și senatorii care au fost condamnați definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracțiuni de corupție prevăzută la art. 289 — 291 din legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru infracțiunile prevăzute la art. 254 — 257 din legea nr.15/1968 privind Codul Penal al României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările și ulterioare", mai prevede acest act normativ.
 
Parlamentarii liberali nu au participat la votul pe acest proiect. Iohannis a cerut reexaminarea acestei legi în iulie, potrivit Agerpres.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii