Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii nu vor mai beneficia de mașini, dar li se dau bani!

ro

23 Dec, 2015 17:23 1059 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor, prin care parlamentarii nu vor mai beneficia de mașini, ci de o sumă alocată acoperirii cheltuielilor de transport în teritoriu.
 
Pe 15 decembrie, plenul reunit al Parlamentului a aprobat modificarea adusă Statutului deputaților și al senatorilor, potrivit căreia parlamentarii beneficiază de o sumă forfetară alocată acoperirii cheltuielilor pe transport în teritoriu, respingând astfel cererea de reexaminare solicitată de președintele Iohannis.
 
Parlamentarii au adoptat, în forma inițială transmisă spre promulgare, legea care prevede abrogarea alineatului 2 al articolului 45, potrivit căruia deputații și senatorii pot beneficia de autoturism pentru desfășurarea activităților legate de exercitarea mandatului, și modifică alineatul 3 al articolului 45 din Statut.
 
"Deputații și senatorii beneficiază, pentru desfășurarea activităților legate de exercitarea mandatului, de o sumă forfetară al cărei cuantum este stabilit prin hotărâre a Birourilor permanente, în funcție de resursele bugetare ale celor două Camere, pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripție, pe bază de declarație pe propria răspundere, care reprezintă document justificativ", arată alineatul 3 al articolului 45 din Statut.
 
Legea inițiată de deputatul Tudor Ciuhodaru a fost adoptată în forma transmisă spre promulgare. Iohannis a cerut în octombrie reexaminarea legii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii