Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:35 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parfum contrafăcut la Ostrov

ro

17 Jan, 2012 15:48 657 Marime text
În ziua de 16.01.2012, în jurul orelor 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Ostrov au descoperit ascunse, nedeclarate şi fără documente de provenienţă 130 flacoane cu parfum, în portbagajul unui autoturism înmatriculat în România.
Poliţiştii de frontieră au verificat, pe sensul de intrare în România, un autoturism marca Renault, înmatriculat în Buzău, condus de C.S. de 32 ani. În urma controlului au fost descoperite ascunse, nedeclarate şi fără documente de provenienţă, 130 flacoane de parfum de mărci diferite, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.
Cetăţeanul român, domiciliat în municipiul Buzău, a declarat că a cumpărat marfa din R. Bulgaria în scopul valorificării pe teritoriul României. Bunurile în valoare totală de aproximativ 1.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele celui în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.
  

Ti-a placut articolul?

Comentarii