Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul Capitalei Modificările aduse Codurilor penale vor avea consecinţe grave. Înregistrările video nu vor mai putea fi folosite în anchete

ro

15 Dec, 2017 17:12 1746 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti susţin că unele dintre modificările aduse Codurilor penale vor avea consecinţe grave asupra anchetelor, precizând că va fi imposibilă folosirea înregistrărilor camerelor de supraveghere în dosarele în care sunt investigate fapte grave, precum cele de crimă sau viol.

"Unele dintre amendamentele propuse pot avea consecinţe grave asupra anchetelor efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti ce vizează săvârşirea unor fapte penale deosebit de grave (omorul, loviturile cauzatoare de moarte, violul, agresiunea sexuală, actul sexual cu un minor). Astfel, modificarea art. 97 şi art. 139 din Codul de procedură penală va face imposibilă folosirea în procesul penal a înregistrărilor camerelor de supraveghere amplasate în zona comiterii faptelor penale", se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei transmis vineri AGERPRES.

Pentru a reliefa importanţa folosirii înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, procurorii enumeră câteva dosare în care identificarea rapidă a autorilor a fost posibilă datorită imaginilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii