Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul a solicitat ORDA expertizarea unei cărți publicate de prim-ministrul Victor Ponta

ro

01 Apr, 2013 18:30 1195 Marime text
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) expertizarea unei cărți publicate de prim-ministrul Victor Ponta și acuzată de plagiat, a confirmat Răzvan Casmoiu, directorul Direcției de Expertize, Constatări, Economic și Organizare din cadrul ORDA.
 
"Nu va pot da detalii referitor la această lucrare pentru ca este în curs de expertizare și vrem să respectăm procedura", a afirmat Răzvan Casmoiu. In ceea ce priveste procedura in acest caz, Casmoiu a explicat ca expertii ORDA constata "ceea ce este in lucrare, dupa care organele de cercetare penala, procurorii fac incadrarile". In acest caz, rezultatul expertizei se intoarce la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație și Justiție, care pe baza raportului ORDA stabilește incadrarea juridică.
 
Întrebat care este termenul legal pentru finalizarea unei astfel de expertizări, directorul Direcției de Expertize din cadrul ORDA a declarat că "termenul este acela de care noi avem nevoie" pentru realizarea experțizei, "noi putem solicita prelungirea termenului cât avem nevoie".

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii