Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paradă militară pe faleza din fața Comandamentului Flotei Constanța. Forțele Aeriene Britanice sărbătoresc 100 de ani de la înființare (galerie foto)

ro

10 Jul, 2018 10:21 3637 Marime text
Marți, pe 10 iulie, Forțele Aeriene Regale sărbătoresc 100 de ani de la înființarea lor în Londra.

Pentru a marca această ocazie istorică, militarii din cadrul 135 Expeditionary Air Wing, cu sediul la Mihail Kogălniceanu, desfășoară o paradă împreună cu Forțele Aeriene și Navale Române. 

La eveniment participă trei plutoane, unul cu militari români de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, unul al Royal Air Force și unul al Forțelor Navale Române, dar și 6 militari care formează Garda la Drapel alături de Fanfara Militară a Forțelor Navale.

Subprefectul Levent Accoium și șeful Comandamentului Flotei Daniel Căpățână au trecut în revistă garda de onoare. Au fost intonate imnurile celor două țări.

Sunt prezenți oficiali militari și viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu. 

În cadrul evenimentului reprezentanții Ambasadei Marii Britanii au transmis condoleanțe pentru pierderea pilotului Florin Rotaru în accidentul aviatic de la Borcea.

În discuție a fost adusă și buna colaborare dintre armatele celor două țări și faptul că 1000 de militari britanici au fost în ultimul an în România la un amplu exercițiu NATO.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii