Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:09 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papa Francisc vine în România

ro

15 May, 2015 16:40 737 Marime text
 
Papa Francisc a acceptat invitația președintelui Klaus Iohannis de a vizita România, data urmând a fi convenită ulterior, precizează Administrația Prezidențială într-un comunicat transmis astăzi presei.

„Președintele României i-a adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România. Invitația a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice", relevă sursa citată.

Potrivit comunicatului, președintele Klaus Iohannis a fost primit în audiență, astăzi dimineață, de Papa Francisc, după care s-a întâlnit cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.

„În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice, au fost discutate relațiile dintre România și Sfântul Scaun. De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertății religioase, dialogul interreligios și combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, și un schimb de opinii pe teme internaționale de actualitate", a precizat Administrația Prezidențială.

Ti-a placut articolul?

Comentarii