Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pantalonii lui Hitler și recipientul de cianură al lui Goering, la licitație

ro

20 Jun, 2016 23:18 2691 Marime text
O licitaţie inedită s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, la Munchen, în Germania. Printre obiectele licitate s-au numărat şi pantalonii lui Hitler, dar şi recipientul de cianură al lui Goering, informează România TV.

Pantalonii cu buzunare din piele purtaţi de fostul dictator nazist Adolf Hitler, precum şi un recipient în care Hermann Goering îşi ţinea cianura cu care acesta şi-ar fi pus capăt zilelor bând din această licoare în cazul în care ar fi căzut în mâinile duşmanilor, au fost piesele principale la recenta licitaţie de la Munchen, Hermann Historica, informează Reuters, citat de România TV.

Un argentinian care a participat la licitaţie a cheltuit peste 600.000 de euro. Licitatorul a achiziţionat o pereche de pantaloni cu buzunare tivite cu piele ce i-au aparţinut lui Hitler, precum şi o jachetă militară şi un ceas de aviator care aparţinuseră lui Hermann Goering, comandantul Forţelor Aeriene naziste.

În cadrul licitaţiei s-au vândut şi obiecte aparţinând unei colecţii a unui medic militar american care a oferit asistenţă apărătorilor, în cadrul Procesului de la Nuremberg pentru Crime de război,  în care au fost judecați 24 dintre cei mai importanți lideri ai Germaniei naziste, atât capturați cât și în contumacie. Dezbaterile proceslui s-au desfăşurat în perioada 20 noiembrie 1945 - 1 octombrie 1946. 

Comunitatea evreiască din Germania s-a declarat "dezgustată" de organizarea acestei licitaţii.


Sursa: România TV
Sursa foto: business24.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii