Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panică între constănţeni Câteva elicoptere au brăzdat azi cerul oraşului

ro

11 Apr, 2013 16:34 1881 Marime text
Constănţenii au fost speriaţi azi de câteva elicoptere care au brăzdat cerul. Este vorba despre o serie de exerciţii militare efectuate cu mai multe elicoptere la heliportul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Heliportul a fost realizat de către 10 infanterişti marini din cadrul Detaşamentului de Ingineri Combatanţi Black Sea Rotational Force -11 aparţinând Corpului Puşcaşilor Marini ai SUA.
În cadrul aceleaşi misiuni începând de mâine, şase nave militare vin în Portul Constanţa. Gruparea navală BLACKSEAFOR, activată pentru perioada 5-23 aprilie, vor face o escală în portul Constanţa.
Pe parcursul celor patru zile de staţionare în port, vor avea loc vizite oficiale la Comandamentul Flotei şi la autorităţile publice locale, iar echipajele vor avea posibilitatea de a vizita principalele obiective turistice din oraş. În apele teritoriale ale României, Dragorul Maritim “Locotenent Remus LEPRI” va participa, alături de navele BLACKSEAFOR, la exerciţii de conducere a unui convoi printr-un culoar liber de mine. Mâine, începând cu ora 13.00, la bordul navei comandant a Grupării, TCG HEYBELIADA (Turcia), va avea loc o conferinţă de presă susţinută de comandantul celei de-a XII-a activări a grupării navale. În perioada prezenţei navelor în port, la Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare (CISE) al Forţelor Navale, va avea loc un exerciţiu prin simulare, la care vor participa reprezentanţi ai comenzii fiecărei nave.
Cele şase nave ale grupării (corveta “Contraamiral Horia Macellariu” din România, RFS Novocherkassk din Rusia, TCG Heybeliada – Turcia, BGS Reshitelni – Bulgaria, UPS Cherkasy – Ucraina şi GCG Sokhumi din Georgia) vor putea fi vizitate de populaţia civilă: sâmbătă 13 aprilie şi duminică 14 aprilie, între orele 16.00-18.00. Unul dintre obiectivele Forţelor Navale Române este de a contribui la stabilitatea regională, prin întărirea păcii, stabilităţii şi dezvoltării relaţiilor de cooperare în regiunea Mării Negre. În aceast sens, Forţele Navale Române participă la Gruparea Navală BLACKSEAFOR, conform Acordului de Constituire, semnat în data de 2 aprilie 2001, la Istanbul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii