Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panică în Otopeni. Bubuituri puternice şi ţipete de disperare. Cineva a fost uitat în cală!?

ro

27 Jul, 2016 22:55 2927 Marime text
În această dimineață, pe aeroportul Otopeni s-a declanșat panica, din cauza unui incident ce i-a îngrozit pe călători la zborul Blue Air BMS121 OTP-CGN. La scurt timp după ce s-au îmbarcat, unii dintre călători au auzit nişte zgomote puternice, relatează pe pagina de Facebook Aeronews.ro
 

"După boarding, echipajul a început procedura prezentare a procedurilor de siguranţă, când din cală au început să se audă nişte bubuituri puternice şi ţipete de disperare / panică. Cabin crew-ul nu le-a auzit, însă un pasager i-a alertat. S-a întrerupt procedura de safety, echipajul a informat piloţii, ground-ul, etc. Aeronava a plecat de la OTP cu o întârziere de 30-35 minute", relatează cei de la Aeronews.

 
Deşi nimeni nu a oferit detalii suplimentare, din comentariile știrii aflăm că cineva ar fi fost uitat în cala 4. Totul s-a terminat cu bine însă.
 
Redăm câteva dintre comentarii pentru a vă face cât de cât o idee despre ceea ce s-a întâmplat:
 
”Cineva a fost "uitat" in cala 4, fara telefon sau statie la el”
 
”Pentru cine știe câte ceva de aviație, înțelege foarte bine că nu poți uita pe nimeni în avion dacă respectivul nu doarme ascuns printre bagaje. Există niște plase care se închid și protejează zona ușii. Să închizi plasele cu cineva înăuntru calei e cam de necrezut.
Ori dormea, ori se ocupa cu altele prin bagaje și nu a observat că l-au închis. De uitat nu îl putea uita nimeni că nu o fi fost surd și mut.”
 
”E de necrezut, insa s-a intamplat si la alte companii. Stim sigur ca respectivul nu dormea in timpul job-ului printre bagaje”.
 
”Eu am lucrat ceva ani în ground handling și nu poți uita pe cineva în cala. Până să închizi ușa sunt cel puțin 2 persoane care trebuie să verifice ca plasele sunt bine puse. Într-un 735 sau 733 e cam greu dacă îți faci meseria bine să nu vezi ca e cineva înăuntru în cală. Sunt sigur că pe aici mai sunt și alții de la sol care pot confirma ce zic. Dacă din păcate nu poți observa o persoană în plus în cală, e o problema destul de gravă de securitate - chiar dacă s-a întâmplat înainte sau nu”.
  
”Cala 4 nu este asa de mare...cred ca agentul de rampa doar s-a intins sa se relaxeze sau cine stie...iar calele sunt verificate de cel putin 2 persoane ( TRC si seful de echipa) mie unul mi se pare cam ciudat sa nu vezi pe cineva in cala...si mai ales cala 4 care are maxim 1,5m lungime si latime maxim 1m....”

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii