Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#PanamaPapers. Patronii Sensiblu, suspectaţi că au pitit sute de milioane de euro (video)

ro

15 Jun, 2016 21:39 3082 Marime text
Cei de la RiseProject ne pregătesc noi dezvăluiri. Ei anunţă că "patronii Sensiblu au pitit sute de milioane de euro în afara R... Cu toții știm farmaciile Sensiblu fie pentru că din ele ne cumpărăm medicamentele, fie pentru că le întâlnim la fiecare intersecție. Dar cine sunt oamenii de afaceri care le controlează, câți bani iau de la stat și ce ascund aceștia în paradisuri fiscale? #PanamaPapers scoate la suprafață peste un sfert de miliard de euro pe care proprietarii lanțului de farmacii i-ar fi parcat offshore. Mâine, pe Rise Project".

Cam aşa sună anunţul materialului pe care îl vom citi mâine. 

La începutul lunii aprilie, dezvăluirile "Panama Papers" au provocat deschiderea a numeroase anchete în diverse locuri ale lumii și a dus la demisia premierului islandez și a unui ministru spaniol. Cele 11,5 milioane de documente ale cabinetului Mossack Fonseca, dezvăluite de peste o sută de media, au scos la lumină utilizarea la scară largă a societăților offshore care permit plasarea de active în teritorii opace și cu fiscalitate extrem de redusă.
 
După publicarea acestor documente, Franța a înscris din nou Panama pe lista paradisurilor fiscale, în timp ce miniștrii de finanțe din G20 au lansat un apel pentru a lupta împotriva companiilor offshore.
 
În opinia cabinetului panamez, mass-media "s-au hrănit cu informații furate din sistemul nostru pentru a difuza știri, scoase din contextul lor, și a dăuna reputației noastre ca firmă serioasă".
 
Autoritățile din Panama au desfășurat mai multe percheziții la birourile Mossack Fonseca pentru a confisca documente, însă până în prezent niciunul dintre șefii săi nu a fost pus sub acuzare sau închis


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii