Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Panama Papers” Interpelare adresată de către deputatul PSD Aurelia Cristea

ro

08 Apr, 2016 12:11 2205 Marime text
 
Având în vedere dosarul „Panama Papers”, Aurelia Cristea, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat,  i-a cerut Ancăi Dragu, Ministrul Finanțelor Publice, informaţii despre măsurile luate privind evaziunea fiscală.

„Stimată Doamnă Ministru,

Având în vedere dimensiunea globală a fenomenului numit 'Panama Papers' și efectuarea din partea multor guverne a demersurilor necesare investigării posibilelor fraude și încălcări ale legii vă solicit a ne comunica ce măsuri a luat Autoritatea Națională Anti-Fraudă privind combaterea marii evaziuni fiscal și, punctual, în acest caz 'Panama Papers'.

De asemenea, subsemnata, în calitate de deputat, am susținut proiectul de schimb automat de date între Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și instituțiile bancare, care asigură o mai bună recuperare a prejudiciilor ca urmare a evaziunii fiscale, prin introducerea art.61 si 62 din Codul de Procedură Fiscală.

Articolele vizează obligativitatea instituțiilor și a altor persoane sau entități de a furniza informații către organul fiscal central, precum și a instituțiilor financiare de a furniza informații privind contribuabilii nerezidenți, coroborat cu prevederile tratatului de liber schimb de date fiscale și financiare între 52 de țări semnat la Berlin în data de 30 octombrie 2014.

Ca urmare, vă solicit să ne comunicați ce demersuri au fost efectuate până în acest moment de Autoritatea Națională Anti-Fraudă în vederea implementării acestor măsuri pentru combaterea infracțiunii de evaziune fiscală și a marii evaziuni fiscale.

Solicit răspuns scris la problema ridicată.

Vă mulțumesc,

Deputat Aurelia Cristea".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii