Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pământul rezultat din săpătura unui imobil de pe Primăverii, în continuare depozitat în incinta stadionului de rugby. Poliția Locală Constanța a aplicat noi amenzi (galerie foto)

ro

20 Jul, 2018 15:07 1971 Marime text
La data de 20.07.2018, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța s-au deplasat în teren, pe strada Primăverii din municipiul Constanța pentru a verifica dacă investitorul, care a fost sancționat contravențional în data de 17.07.2018, s-a conformat măsurilor complementare,  dispuse în procesul verbal de constatare și sancționare a faptei de depozitare a pământului într-un loc neautorizat.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Constanța, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că investitorul,  la data și ora controlului, nu se conformase în totalitate măsurilor dispuse și nu  curățase terenul, fapt pentru care a fost din nou sancționat contravențional cu suma de 1.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 și cu măsura complementară de ridicare a pământului nelegal depozitat într-un termen de 24 de ore.

De asemenea, deținătorul legal al terenului, mai exact administratorul stadionului de rugby care a permis depozitarea,  a fost sancționat contravențional cu suma de 500 lei și cu măsura de ridicare a pământului.
Acesta a fost amendat pentru că a permis depozitarea pământului escavat fără a exista nici un act între cele două părți. 

Reamintim că SC Black Sea Design SRL a depus în iunie 2013, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, proiectul „Construire imobil P +5 etaje, locuinţe colective“, care urma să fie ridicat în municipiul Constanţa, tot pe strada Primăverii. Investitorul era la acea dată SC Lux et Veritas. În anul 2013, municipalitatea a emis Certificatul de urbanism nr. 1484 pentru Black Sea Design Concept SRL, prin investitor Lux Veritas SRL. Potrivit documentului, pe strada Primăverii nr. 59A urma să fie ridicat in imobil P+5 etaje, cu destinaţia de locuinţe colective.

Planul Urbanistic de Detaliu, obţinut iniţial în 2004 (P + 5 + spălătorie auto), a fost modificat în 2008 în P+5 şi terasă circulabilă, 2 tronsoane. La o primă estimare, a fost distrus un spaţiu verde de vreo 200 mp.
 
În urmă cu două săptămâni, la sesizarea locuitorilor din zonă, Asociaţia „Constanţa Altfel“ a reclamat Poliţia Locală şi Garda de Mediu faptul că pământul rezultat din săpătură este depozitat de investitori în incinta stadionului de rugby.

Poliţia Locală a acţionat şi a amendat pe data de 17 iulie societatea Black Sea Design Concept SRL. Potrivit HCLM 184/2013, privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa, cuantumul contravenţiilor este cuprins între 500 şi 1.000 de lei. Black Sea Design Concept SRL a primit amenda maximă, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Constanţa.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii