Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pâine la jumătate de preț pentru românii cu un venit brut mai mic decât cel minim pe economie

ro

23 Feb, 2016 23:55 2985 Marime text
 
Unii parlamentari au luat în calcul o ieftinire a pâinii pentru românii care au un venit brut mai mic decât cel minim pe economie, 1.050 de lei lunar.  Astfel, cei de la putere s-au gândit că acești oamneni ar trebui să își cumpere pâinea la jumătate din prețul de piață al acesteia, mai exact la prețul de 0,45-0,50 de bani.
 
„Pâinea socială” va putea fi cumpărată de la orice magazin din țară, dacă clientul va prezenta cuponul de pensie, adeverința de șomer sau fluturașul de salariu.
 
Parlamentarii au găsit și soluția pentru ca pâinea destinată celor fără posibilități să nu coste prea mult bugetul statului. Ei au prevăzut ca din rezerva de stat să se dea o cotă pentru „pâinea socială”, care va stabilită de Guvern, după ce specialiștii vor face un calcul cu câți români sunt în această situație, notează româniatv.net.
 
„Pâinea este principalul aliment pe care-l consumă românii, iar de multe ori aceștia nu își pot permitre acest produs că nu au bani suficienți. Cred că un ajutor din partea statului pentru cei care nu își pot permite să cumpere mai multe pâini zilnic ar fi bine venit. Pâinea socială va avea un preţ accesibil, dar acest lucru nu înseamnă în niciun caz că această pâine va fi mai puţin calitativă”, declară iniţiatorul legii, conform aceleiași surse.
 


Sursa foto: provincial.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii