Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pagina oficială a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului are o legendă

ro

12 May, 2016 05:01 1471 Marime text
Autoritatea națională specializată în activitatea seismică din România este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
 
Și asemenea tuturor altor astfel de instituții ale statului care se știu urmărite de populația dornică de informații și-a creat pagină oficială de internet pe care o face cât mai flexibilă și cât mai atractivă.
După ce în urmă cu puțin timp a colorat activitatea seismică din zona pe care o monitorizează acum a înțeles că trebuie să dea o explicație informațiilor nou schimbate și cărora nimeni nu le găsea vreo noima.
Așa se face că de două zile a creat o legendă și cataloghează cutremurele în patru marje pe care le-a colorat diferit.
Cu un verde pal face marcajul cutremurelor mai mici, sau cel puțin egale, cu magnitudinea de 2.5 grade, cu galben pe cele mai mici, sau cel puțin egale, de 3.5 grade, dar mai mari de 2.5 grade, cu maro deschis, un fel de cafea cu lapte, pe cele mai mici, sau cel puțin, de 4.5 grade, dar mai mari de 4.5 grade și cu maro spre roșu pe cele mai mari de 4.5 grade.  

Mai citește și //www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/site-ul-institutului-national-de-cercetare-dezvoltare-pentru-fizica-pamantului-are-un-nou-look-589808.html

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii