Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ovidiu Raeţchi Dragnea, copy-paste după obiceiurile proaste ale lui Ponta

ro

05 Oct, 2015 12:37 2286 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a afirmat că Liviu Dragnea a preluat minciunile lui Victor Ponta în chestiunea proiectului votului prin corespondenţă depus de PNL şi a demontat o afirmaţie a şefului PSD privind procesul de vot, menită să-i descurajeze pe românii din Diaspora să meargă la urne.
 
„Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a molipsit de la Victor Ponta şi a început să mintă în chestiunea votului prin corespondenţă din acelaşi motiv ca cel al premierului României: îi este frică de votul românilor din Diaspora. Bazându-se probabil pe faptul că românii nu au suficient timp să verifice informaţiile prezentate de politicieni, Liviu Dragnea a minţit în mod flagrant în privinţa proiectului votului prin corespondenţă propus de PNL. Dorind să decredibilizeze eforturile PNL privind adoptarea votului prin corespondenţă şi să-i descurajeze pe românii din Diaspora să voteze, Dragnea a minţit de mai multe ori în aceeaşi frază: «Insistă foarte mult cei de la PNL să nu punem obligativitatea ca cetățenii români de afară să se înregistreze undeva să le putem trimite plicurile. Ei propun să trimitem plicurile la ambasadă și la ambasadă fiecare să vină și să își ia de acolo. Nu putem organiza în felul acesta», a spus ieri, Liviu Dragnea. Îl informez pe Liviu Dragnea că articolul 7 din proiectului votului prin corespondenţă propus de PNL conţine următoarea prevedere ce stipulează necesitatea ca românii din Diaspora să se înregistreze pentru a vota, după modelul occidental: «Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care doresc să-şi exercite dreptul de vot prin corespondenţă trebuie să adreseze în acest sens o cerere scrisă de înscriere către Autoritatea Electorală Permanentă. Cererea poate fi depusă sau trimisă prin poştă la sediul Autorităţii Electorale Permanente sau la sediul misiunii diplomatice a României din statul de domiciliu sau reşedinţă sau al oficiului consular al României în a cărui circumscripţie consulară aceştia îşi au domiciliul sau reşedinţa care au obligaţia de a trimite cererile către Autoritatea Electorală Permanentă în termen de maxim 3 zile de la expirarea perioadei prevăzute la alin(2)»”, a declarat deputatul, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
Raeţchi a mai spus că Dragnea ar trebui să ia aminte la experienţa lui Victor Ponta privind blocarea dreptului de vot şi la consecinţele politice ale acestui gest: „Ulterior, proiectul de lege menţionează actele necesare pentru românii din străinătate care vor să-şi exercite dreptul de vot, dar şi faptul că AEP va transmite fiecărui român documentele necesare, după contractarea unui operator poştal care trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. De exemplu, expedierea către alegător să se facă cu confirmare de primire şi corespondenţa să fie returnată gratuit de către alegător. Proiectul de lege al votului prin corespondenţă depus de PNL poate fi găsit cu uşurinţă de fiecare cetăţean interesat şi mai ales, de fiecare PSD-ist în frunte cu Liviu Dragnea, care ar vrea să dezinformeze. Domnule Dragnea, degeaba minţiţi şi blocaţi votul prin corespondenţă pentru românii din străinătate! Şi predecesorul dvs., Victor Ponta, a crezut că e mai puternic decât dreptul fundamental de vot şi acum plăteşte consecinţele”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii