Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OTPDL Constanţa susţine intonarea zilnică a imnului de stat

ro

12 Sep, 2011 16:55 1421 Marime text

OTPDL Constanţa a transmis astăzi, printr-un comunicat de presă că susţine intonarea zilnică a imnului de stat şi arborarea drapelului în fiecare sală de clasă a instituţiilor de învăţământ.

De asemenea, organizaţia judeţeană Constanţa a Tineretului Democrat Liberal apreciază că afirmaţia preşedintelui Partidului Naţional Liberal, domnul Crin Antonescu, potrivit căreia intonarea imnului naţional în instituţiile de învăţământ ar putea conduce la un "naţionalism caraghios" scoate în evidenţă lipsa de respect faţă de simbolurile naţionale, faţă de România, a unui individ care îşi doreşte să fie preşedintele României.

"Numai simpla aluzie că intonarea imnului "Deşteaptă-te, române" ar putea deveni un lucru caraghios nu poate veni decât de la un individ cel puţin caraghios care ne lămureşte astfel cu privire la valorile din viaţa domniei sale. Afirmaţia este cu atât mai tristă şi gravă, întrucât în calitatea sa de profesor de istorie şi ulterior de muzeograf, domnul Crin Antonescu ar fi trebuit să fie un fervent apărător şi susţinător al promovării celor trei mari simboluri naţionale: limba, imnul şi drapelul. Dar, probabil că domnul Antonescu a absolvit Facultatea de Istorie şi Filosofie iar mai apoi a profesat în domeniu la fel cum îşi desfăşoară activitatea şi în calitate de membru al Parlamentului României, la mega fără frecvenţă. Personal, nu m-ar mira ca alături de copilotul său din USL, domnul Victor Ponta, din acelaşi motiv de "naţionalism caraghios", tandemul caraghios al politicii româneşti să propună eliminarea din imnul naţional a versului "triumfător în lupte, un nume de Traian", studierea maxim o oră pe săptămână a limbii şi literaturii române, precum şi arborarea drapelului naţional, eventual, în toaletă", apreciază preşedintele organizaţiei judeţene a TDL Constanţa, Mihai Petre.

OTPDL Constanţa susţine ideea intonării zilnice a imnului de stat, precum şi a arborării drapelului în fiecare sală de clasă a instituţiilor de învăţământ. "Trăim în vremuri cu prea puţine valori autohtone pentru a ne permite luxul de a nu respecta şi promova singurele valori reale cu care ne putem mândri şi care ţin simbolurile naţionale şi de istoria neamului românesc", conchide preşedintele OTPDL Constanţa, Mihai Petre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BABUSH JR 12 Sep, 2011 13:57 ALEXANDRA BULZ A SEMNAT SI EA PROTESTUL ?