Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OTPDL Constanţa solicită scuze publice din partea lui Marcel Pavel

ro

07 Sep, 2011 20:17 1170 Marime text

Organizaţia judeţeană de tineret Constanţa a Partidului Democrat Liberal protestează faţă de explicaţia oferită de domnul Marcel Pavel cu privire la eroarea de interpretare a imnului naţional şi îi solicită acestuia să îşi ceară scuze publice pentru insulta adusă atât memoriei înaintaţilor noştri, cât şi fiecărui român ce este reprezentat de drapelul naţional, limba naţională şi imnul naţional.

„Imnul naţional nu este negociabil iar explicația oferită de domnul Marcel Pavel este pe cât de penibilă, pe atât de jignitoare la adresa fiecărui român", apreciază președintele organizaţiei judeţene Constanţa a Tineretului Democrat Liberal, Mihai Petre, cu privire la incidentul înregistrat cu ocazia meciului România-Franța.

„Consider că ar fi fost mult mai decent din partea domniei sale să-şi motiveze eroarea prin invocarea emoţiilor, probabil inerente atunci când cânţi imnul României în faţa a peste 50.000 de spectatori. Dacă imnul naţional ar fi fost interpretat de duo-ul comic Ponta-Antonescu, atunci trunchierea sa sau înlocuirea numelui propriu Traian cu Victor sau Crin nu ar fi surprins pe nimeni.

Pentru ca domnul Marcel Pavel să aibă onoarea de a interpreta «Deşteaptă-te, române» în deschiderea partidei România-Franţa a fost nevoie de Traian (unul dintre cei mai mari împărați ai Imperiului Roman, «părintele» națiunii române), de marii domnitori Mihai, Ștefan, Corvin, de sacrificiul întregii națiuni ce ar trebui respectat și omagiat zilnic de fiecare român.

Nu vreau să mă gândesc cum ar fi improvizat domnul Marcel Pavel versul în care sunt menţionaţi cei trei mari voievozi români care se regăsesc şi în nume de politicieni ai momentului:

„Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine,

Româna naţiune, ai voştri strănepoţi,

Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine,

«Viaţă-n libertate ori moarte!» strigă toţi", conchide preşedintele organizaţiei judeţene a Tineretului Democrat Liberal constănţean, Mihai Petre.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii