Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Originară din Năvodari, candidează pe listele Consiliului Local din Grosseto, Toscana - Italia

ro

15 May, 2011 17:55 2082 Marime text

lambita.jpgŞi în acest an, în mare parte din localităţile italiene unde vor avea loc alegeri locale (circa 1170), şi-au anunţat participarea, atât ca votanţi cât şi candidaţi, un număr mare de români.

Lămbiţa Cocoloş are o bogată activitate asociaţionistică şi prezenţă constantă în cadrul comunităţii româneşti din localitatea toscană. După inaugurarea centrului cultural românesc şi realizarea unor programe de ştiri în limba română, românca promite să rezolve problema caselor şi a grădiniţelor pentru copiii imigranţilor. Lămbiţa Cocoloş are 45 de ani, este originară din Năvodari, judeţul Constanţa şi locuieşte împreună cu familia la Grosseto, în regiunea Toscana. Va candida la alegerile din luna mai pentru ocuparea unui loc în Consiliul Local, pe listele PD. Propunerea de a candida alături de actualul primar Emilio Bonifazi a venit în urmă cu doi ani, moment care a marcat începutul unei bogate colaborări între asociaţia „Hora Unirii" din localitatea toscana Grosseto.

Cetăţenii români care au reşedinţa în Italia pot vota şi candida pentru un loc în consiliul local, la alegerile locale care se vor desfăşura astăzi şi mâine în peste o mie de localităţi din Peninsulă. Pentru a-şi putea exercita dreptul de vot, românii peste 18 ani, în calitate de cetăţeni comunitari, trebuie să se înscrie pe listele electorale suplimentare, deschise la Biroul electoral din primăria oraşului de rezidenţă.

http://www.evz.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii