Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar" Constanţa, clarificări ca urmare a comunicatului transmis de CN APMC

ro

14 Mar, 2015 13:03 2611 Marime text
Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar" Constanţa transmite, prin intermediul unui comunicat de presă remis azi redacţie, că vrea să anunţe câteva clarificări, ca urmare a comunicatului de presă transmis ieri de către Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime" SAConstanţa,

„Domnul Viorel Panait a obţinut şi exercitat mandatul de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale că persoană fizică, fiind selecţionat şi numit în această poziţie pe baza procedurii de selecţie instituite de O.U.G. 109/ 2011 art.28 alin 1 şi anume în considerarea experienţei sale profesionale în conducerea unor companii private profitabile din domeniul de activitate al întreprinderii publice, potrivit prevederilor legale antecitate.

Acest mandat nu a fost obţinut din perspectiva reprezentării Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar” în Consilul de Administraţie al CN APMC”, se arată în comnicatul citat.

Totodată, în comunicat se mai arată că Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar” nu i-a asigurat acestuia nicio susţinere, nu a făcut niciun demers şi nu a constituit în niciun fel vreo platforma de reprezentare pentru ocuparea acestei poziţii de către Viorel Panait.

De asemenea, „Organizaţiei Patronale „Operatorul Portua” nu i-a fost atribuit un mandat în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa. Prin urmare, nu se poate consideră din punct de vedere legal, că dl. Viorel Panait ar fi reprezentat şi susţinut în şedinţele Consiliului de Administraţie, poziţiile adoptate statutar de către Organizaţia Patronală, iar aceste poziţii ar fi fost luate ulterior în considerare în cadrul dezbaterilor.

Mai mult, trebuie observat că în aceste condiţii, dl. Viorel Panait în calitate de administrator, fiind obligat atât legal, cât şi prin contractul de mandat, de un angajament de confidenţialitate în legătură cu lucrările C.A., nu ar fi putut conduce în dezbaterile publice ale Operatorului Portuar subiectele discutate în şedinţele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale, deoarece această problematica, în mod reciproc, nu putea face obiectul dezbaterilor din cadrul Organizaţiei.”, conform comunicatului citat.

„În ceea ce priveşte faptul că actualizarea tarifelor practicate de către CN APMC a fost adoptată şi cu votul dlui. Viorel Panait, va aducem la cunoştinţă că această s-a referit la actualizarea tarifelor cu indicele total de inflaţie, comunicat de INS, astfel cum era, de altfel, prevăzut în toate contractele Companiei Naţionale şi că acest acord a fost dat perfect judicios având în vedere obligaţia administratorului de a-şi exercită mandatul în interesul societăţii cu loialitate, conform art. 1441 alin. 4 Legea nr. 31/1990 a societăţilor comerciale”, conform poziţiei prezentate prin intermediul comunicatului de către Organizaţia Patronală Operator Portuar.

În consecinţă, precizăm că, în niciun moment Organizaţia Patronală nu a avut calitatea de a fi reprezentată în mod legal în şedinţele Consiliului de Administraţie al Companiei, iar poziţiile adoptate nu au fost nicicum dezbătute în cadrul şedinţelor Operatorului Portuar.

„Portul Constanţa este şi casă noastră. El este, prin lege, proprietate publică de interes naţional şi, categoric, nu aparţine Companiei de Administrare a Portului.”, conform comunicatului citat.

Citeşte şi Necesitatea Master Planului Portului Constanţa stabilită din 2011, împreună cu preşedintele organizaţiei „Operatorul Portuar”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii