Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organismul de reglementare în domeniul aviaţiei germane nu ar fi avut informații despre depresia copilotului Andreas Lubitz

ro

06 Apr, 2015 08:22 1281 Marime text
Organismul de reglementare în domeniul aviaţiei germane a anunţat faptul că nu avea informații despre depresia severă a copilotului Andreas Lubitz de la Germanwings, înainte de dezastrul din Alpii francezi, relatează AFP, citată de B1 Tv.

Un purtător de cuvânt al Biroului Federal pentru Aviaţie (LBA) a declarat pentru AFP că firma-mamă Lufthansa nu i-a transmis „nicio informaţie despre istoricul medical" al lui Lubitz, pe care procurorii îl suspectează că a doborât deliberat avionul luna trecută în Alpii francezi.

LBA, organismul care emite licențele piloților, a precizat că medicii Lufthansa care l-au examinat pe Lubitz nu au informat autorităţile despre vreo „fază timpurie a unei depresii grave".

Biroul a aflat despre problemele de sănătate mentală ale lui Lubitz atunci când a obţinut acces la dosarul acestuia de la Centrul Aeromedical Lufthansa, pe 27 martie, la trei zile după prăbuşire.

Preşedintele şi CEO-ul Lufthansa Carsten Spohr a declarat că firma nu era la curent cu vreo problemă de sănătate care să fi compromis capacitatea de zbor a lui Lubitz, despre care a afirmat că era „100% capabil de zbor".

Lubitz a fost examinat de cel puţin şase ori de către medici de la Lufthansa începând din 2009.

După efectuarea unui test psihologic în anul respectiv, nu au fost efectuate alte evaluări ale sănătăţii mentale a acestuia, scrie Welt am Sonntag.

Procurorii germani au afirmat săptămâna trecută că Lubitz a fost diagnosticat ca suicidar „cu mai mulţi ani în urmă", înainte să devină pilot.

 Doctorii nu au descoperit însă recent vreun semn că ar dori să-şi facă rău lui sau altora.

Lubitz primea tratament de la neurologi şi psihiatri, care i-au dat concediu pe caz de boală, inclusiv în ziua prăbuşirii.


Sursa: B1 Tv
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii