Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordonanța privind salarizarea bugetarilor a primit girul Guvernului

ro

08 Jun, 2016 14:09 1714 Marime text
Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru a anunțat, într-un briefing la Palatul Victoria, că Guvernul a aprobat, astăzi, ordonanța de urgență privind salarizarea bugetarilor, de prevederile acesteia urmând să beneficieze peste 650.000 de persoane din administrația publică central.
 

"Să nu uităm că această ordonanță (...) este despre oameni, despre oameni care ne-au comunicat frustrările pe care le au în sistem, ne-au comunicat încurajările pentru rezolvarea acestor disfuncționalități. Ce facem noi astăzi, prin adoptarea acestei ordonanțe de urgență? (...) Încercăm să rezolvăm, să corectăm niște inechități, niște disfuncții majore care s-au strâns de ani de zile în sistemul public de salarizare, după o încercare ratată în 2010 de a avea o lege-cadru care nu s-a aplicat niciodată, deși ar fi putut să fie începută, să fie aplicată de ani de zile. Nu vom rezolva absolut toate problemele prin această ordonanță, dar știm exact ce rezolvăm, știm pe ce date stăm și știm că peste 650.000 de oameni din administrația publică centrală vor beneficia de prevederile acestei ordonanțe", a afirmat Pîslaru.

 Potrivit ordonanţei de urgenţă privind salarizarea bugetarilor, urmează ca de la 1 august să intre în vigoare atât corecţiile salariale pentru Sănătate, cât şi 50% din corecţiile salariale pentru Educaţie.

''De la 1 august intră în vigoare toate corecţiile disfuncţionalităţilor în ceea ce priveşte încadrarea de vechime şi salarii. La Educaţie, am definit grila integral în mod similar cu cea de la sănătate, iar 50% din aceste creşteri intră de la 1 august 2016, şi restul intră în decembrie 2017. Creşterile se referă la corecţiile salariale pentru ce aflaţi la baza de jos a piramidei. De la 1 ianuarie 2018 e luat în calcul şi bonusul de performanţă'', a mai spus ministrul Pîslaru.

 
ursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii