Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul de Constanţa Mihai Tararache către ministrul Sănătăţii „Oraşul Năvodari are nevoie de un spital“

ro

21 Apr, 2015 12:44 1260 Marime text
Deputatul de Constanţa Mihai Tararache îi cere ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, înfiinţarea unui spital în oraşul Năvodari. Tararache precizează că dorinţa înfiinţării acestui spital nu este „neîntemeiată, ci perfect rezonabilă“.
 
„Orașul Năvodari nu mai este doar un orășel micuț din Dobrogea. S-a dezvoltat și a devenit un mare centru urban, unde peste 30.000 de suflete își duc viața de zi cu zi, cu bune și cu rele. Năvodariul, domnule ministru, nu mai poate depinde medical de Constanța, ci are nevoie de un spital propriu, unde urgențele să poată fi tratate corespunzător și rapid.
 
Trebuie să ne gândim, domnule ministru, că în jurul orașului Năvodari, în comunele și satele apropiate, s-au dezvoltat comunități mari de oameni care trebuie să beneficieze de ajutor medical la nevoie, fără a fi nevoie să se deplaseze zeci de kilometri până la Constanța.
 
Dacă mai luăm în calcul, domnule ministru, și faptul că în timpul verii, cel mai scurt drum către Constanța e mai tot timpul blocat și nu permite trecerea ambulanțelor, veți înțelege că dorința unui spital la Năvodari nu e neîntemeiată, ci perfect rezonabilă. Acum, în Năvodari, funcționează doar un mic centru de permanență, care nu corespunde nevoilor celor peste 70,000 de suflete din zonă.
 
Vă întreb, domnule ministru:

Există, la Ministerului Sănătății un proiect pentru un spital în orașul Năvodari, înaintat de către autoritatea locală?
Ați comandat un studiu de fezabilitate pentru a înțelege în ce zone urbane este nevoie de noi spitale?
Ați consultat posibilitatea ca prin fonduri europene să fie construite noi spitale în orașele mai mici?
Care sunt soluțiile pentru a desprinde din SCJU Constanța, o secție externă care să funcționeze în Năvodari și să deservească orașul și localitățile limitrofe? 

În final vă cer, domnule ministru, să gasiți soluții pentru înființarea și alocarea de fonduri pentru un spital în Năvodari, pentru că mai devreme sau mai târziu va trebui să acceptăm că este vorba de o necesitate iminentă“, transmite Mihai Tararache ministrului Sănătăţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii