Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ora Pământului în Parcul Tăbăcărie

ro

28 Mar, 2015 20:37 2068 Marime text
Ora Pământului este marcată, sâmbătă seara, în Parcul Tăbăcărie din Constanţa, în ciuda timpului neprietenos.
 
Între orele 20.30 şi 21.30, oamenii din întreaga lume sunt invitaţi să stingă luminile pentru a marca Ora Pământului, manifestare aflată la a noua ediţie, iar în România la a şaptea. Evenimentul a fost inventat de australieni, în anul 2005, România aliniindu-se doi ani mai târziu.
 
Iluminatul va fi oprit în locuri reprezentative din zeci de oraşe din toată ţara, dar şi în instituţii şi companii. În plus, au fost planificate numeroase evenimente pentru petrecerea acestei ore, dar şi pentru a atrage atenţia asupra importanţei protejării mediului înconjurător.
 
Evenimentul de la Constanţa se intitulează „Să lăsăm Pământul să respire timp de o oră, în Parcul Tăbăcărie". La cea de-a patra ediție organizată consecutiv de ONG Mare Nostrum paticipă sute de copii, tineri, cadre didactice şi părinţi de la şcoli din Constanţa.
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea”, Primăria, IPJ Constanţa şi Jandarmeria s-au raliat acţiunii.
 
Voluntarii Mare Nostrum, elevii și cadrele didactice vor amplasa peste 2.000 de lumânări atât pe marginea aleilor pentru a marca traseul, cât și pe spațiul verde, astfel încât să reprezinte diverse simboluri stilizate, în legătură directă cu natura și cu protecția mediului. Toate lumânările vor fi așezate în suporturi speciale și vor fi supravegheate de echipa Mare Nostrum.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii