Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt suspecţi în dosarul evaziunii cu medicamente false contra cancerului, reţinuţi

ro

29 Jan, 2015 15:44 1873 Marime text
Opt persoane, printre care administratorii unor firme, au fost reţinute în dosarul evaziunii cu medicamente contrafăcute, relatează Mediafax. Acestea urmează să fie Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă.
 
În cauză, anchetatorii arată că cele opt persoane ar fi făcut parte din gruparea destructurată ieri de oamenii legii, după 64 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt. În urma percheziţiilor, zece persoane au fost duse la audieri, iar pentru opt dintre acestea s-au emis ordonanţe de reţinere.
 
Procurorii arată că suspecţii vizaţi în acest dosar aduceau din Turcia, Cipru şi Grecia flacoane de Sutent, Velcade, Pegasys şi Hereceptin - toate medicamente contra cancerului -care nu conţineau substanţa activă decât în cantităţi foarte mici. Apoi medicamentele erau vândute în ţări din UE mai ieftin cu o treime faţă de preţul pieţei, pentru ca marfa să fie astfel mai atractivă pentru clienţii străini. În România, preţul de piaţă al unui asemenea medicament este de până la 5.000 de euro, însă, în străinătate, aceste medicamente sunt mult mai scumpe.
 
Astfel, medicamentele contrafăcute au ajuns din România în ţări precum Germania, Danemarca sau Marea Britanie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii