Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Opt răniți în trei accidente produse pe A2. Circulația a fost oprită pe Autostrada Soarelui

ro

25 Oct, 2014 20:07 2333 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că  în intervalul orar 20.00-21.00, circulaţia rutieră va fi oprită pe A2 Bucureşti- Constanţa.

Măsura a fost luată pentru a permite utilajelor să cureţe suprafaţa carosabilă, precum şi pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Opt persoane au fost rănite în trei accidente produse, sâmbătă seară, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, şase dintre victime fiind preluate de ambulanţe şi duse la spital, iar în cazul altor doi răniţi intervenind două autospeciale SMURD, transmite Mediafax.

Primul accident a avut loc la kilometrul 63 al autostrăzii, pe sensul de mers Constanţa - Bucureşti, unde o maşină s-a răsturnat. O femeie şi un bărbat au fost răniţi, fiind preluaţi de o ambulanţă şi duşi la spital.

Câteva minute mai târziu, un alt accident, în care au fost implicate două maşini, s-a produs pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, la kilometrul 82 al autostrăzii. Patru persoane au fost preluate de o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Călăraşi şi duse la spital, acestea având contuzii şi zgârieturi.

UPDATE, ora 21.54

Cinci utilaje intervin pentru deszăpezirea A2, între Fundulea și Lehliu, au declarat reprezentanții CNADNR, la Realitatea TV. La acest moment se fac verificări în teren pentru a se constata dacă este oportună reluarea circulației pe A2.

UPDATE, ora 23.00

Centrul INFOTRAFIC informează că circulaţia rutieră pe A2 Bucureşti- Constanţa rămâne închisă pe sectorul de drum cuprins între Bucureşti şi Fundulea. Se recomandă ca rută alternativă DN3 Bucureşti- Lehliu.

UPDATE, ora 23.07

Circulația pe A2 închisă până la ora 01.00


Compania Naţională de Autostrăzi i Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că, pe Autostrada A2, pe sectorul de drum cuprins între km 10 " km 36 ( București " Fundulea) , închiderea circulației rutiere se va prelungi până la ora 01.00, din cauza prelungirii codului galben de precipitații mixte ( lapoviță și ninsoare) precum și din cauza iminenței producerii de fenomene meteo extreme (ninsoare și vânt puternic cu viteză de peste 60 km/h).

„Precizăm că măsura a fost luată în vederea evitării producerii accidentelor și că deschiderea circulatiei va fi anunțată în timp util”, transmit reprezentanții CNADNR.

„Rugăm participanții la trafic să respecte indicațiile și restricțiile semnalate de Poliția Rutieră. Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România menționează că, în prezent, pe Autostrada A2, pe sectorul de drum București Lehliu se acționează cu 5 utilaje
UNIMOG, iar pe sectorul de drum Lehliu Drajna se acționează cu 4 utilaje ( 2 UNIMOG și 2 ATB). Având în vedere prognoza meteo de menținere a codul ui galben de precipitații mixte (lapoviță, ninsoare) în zona Slobozia Lehliu Fundulea, CNADNR SA va suplimenta efectivele de utilaje de intervenție pe timp de iar nă cu un număr de 8 utilaje ( 5 UNIMOG și 3 ATB). Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România SA recomandă participanţilor la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, lopată).
De asemenea, rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul
Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România SA (www.cnadnr.ro/ Situaţia Drumurilor Naţionale)”, se precizează în comunicat.

sursă foto: captura realitatea tv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii