Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt persoane, reţinute într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

ro

30 Mar, 2015 21:44 1670 Marime text
 
Opt persoane au fost reţinute, astăzi, în urma percheziţiilor făcute de poliţişti la 50 de adrese din Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa şi Ialomiţa, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de euro, scrie B1 TV.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, peste 150 de poliţişti au făcut, astăzi, 50 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Ialomiţa, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţii au avut loc şi la firma de avocatură "Mirela Radu, Valentin Tudor şi Asociaţii", însă avocata Mirela Radu nu a fost reţinută.

„În urma documentării activităţii infracţionale, s-a stabilit că bănuiţii se foloseau de o firmă de avocatură şi de un lichidator judiciar pentru înfiinţarea şi ulterior lichidarea şi radierea mai multor firme, prin intermediul cărora încheiau tranzacţii fictive, în scopul deducerii ilicite de TVA", se arăta în comunicatul citat.

Prejudiciul în acest caz este estimat la suma de cinci milioane de euro, rulajul total al circuitului evazionist fiind de aproximativ 12 milioane de euro.


Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii