Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt indivizi păcăleau telefonic oamenii că au câștigat 20.000 de euro la un concurs

ro

10 Feb, 2016 20:43 1161 Marime text
 
Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa, sub supravegherea procurorilor de pe lângă Parchetul Judecătoriei Constanţa, au început, astăzi, urmărirea penală faţă de opt persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 47 de ani.
 
Cei în cauză, trei femei şi cinci bărbaţi, dintre care doi aflaţi în executarea unor pedepse privative de libertate, sunt bănuiţi de faptul că, în perioada 2011 - 2012, au săvârşit mai multe infracţiuni de înşelăciune.
 
Mai exact, aceştia apelau victimele, cu precădere persoane de vârsta a III-a, pe reţeaua fixă de telefonie, se recomandau ca fiind angajaţii unei companii care comercializează băuturi răcoritoare, le comunicau faptul că au câştigat 20.000 de euro în cadrul unui concurs, iar pentru a beneficia de câştigul bănesc trebuie să depună o sumă de bani (de obicei 1.335 de lei) la o companie specializată. Astfel, membrii grupului puteau ridica banii de la orice punct din ţară.
 
În cazul în care persoana vătămată depunea suma solicitată, sub diverse pretexte se solicitau şi alte sume suplimentare, creându-se un prejudiciu semnificativ păgubiţilor. Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 10.000 de euro.
 
Faţă de cele opt persoane s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la tentativa de înşelăciune şi uz de fals, două persoane aflându-se în executarea unor pedepse privative de libertate, o persoană fiind reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, o alta cercetată sub control judiciar şi una în stare de libertate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii