Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiunile de căutare a adolescentului dispărut în mare la Corbu au fost reluate. Mai multe echipaje participă la căutări

ro

11 Jun, 2018 09:08 1992 Marime text
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Județului Constanța a reluat căutarea trupului unui adolescent dispărut duminică în Marea Neagră, în zona localităţii Corbu. La fața locului au ajuns scafandri care au început operațiunile de căutare. 

Reprezentanții ISU Dobrogea au precizat că în căutarea adolescentului vor acționa 25 de scafandri cu 7 autospeciale și o barcă. Este vorba despre scafandrii de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență (Alba, Suceava, Hunedoara, București-Ilfov, Vrancea, Teleorman și Constanța). Cei din țară se afla în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție Constanța. 
 
Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, doi minori de 13, respectiv 14 ani au intrat în mare duminică după amiază în zona localității Corbu dar numai unul dintre ei a reuşi să revină la mal.

Imediat au fost alertate autorităţile și au fost demarate operațiunile de căutare. Din cauza mării agitate şi a întunericului, căutările minorului au fost întrerupte duminică seara. 

”Ne-a tras curentul (...) El a încercat să mă salveze și nu a mai ieșit la suprafață”, a spus băiatul de 13 ani, salvat din valuri.

Tot duminică seară, un tânăr în vârstă de 18 ani, din Republica Moldova, angajat pe litoralul românesc s-a înecat în mare, la Neptun. Pompierii au găsit trupul victimei printre stabilopozii digului din staţiunea Neptun, dar cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii