Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS - „Accidentele rutiere fac ravagii inacceptabile”

ro

19 Oct, 2015 19:55 1099 Marime text
 
Într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dat astăzi publicității la Geneva, se relevă faptul că accidentele rutiere au cauzat moartea a 1,25 milioane de persoane în 2013, iar șoselele africane rămân cele mai periculoase, informează AFP.
 
În ciuda faptului că numărul populației crește dar și numărul de vehicule, numărul accidentelor rutiere mortale în 2013 rămăsese relativ constant începând cu 2007. În perioada analizată, în Africa s-au înregistrat cele mai multe victime ale accidentelor rutiere. Pe acest continent, rata mortalității este cea mai ridicată din lume — 26,6 la 100.000 de locuitori, față de 9,3 la 100.000 de locuitori în Europa, potrivit agerpres.ro.
 
„Accidentele rutiere fac ravagii inacceptabile, în special în rândul populației din țările sărace”, a estimat directorul general al OMS, Margaret Chan.
 
Jumătate dintre victimele accidentelor rutiere sunt motocicliști (23%), pietoni (22%) și bicicliști (4%), conform raportului dat astăzi publicității.
 
De asemenea, s-a stabilit că situația s-a îmbunătățit în 17 țări, cu o populație însumată de 409 milioane persoane.
 
Organizația Mondială a Sănătății susține că viteza maximă în aglomerările urbane trebuie să fie de 50 km/h. Doar 47 de țări (reprezentând 950 de milioane de persoane) respectă această recomandare.
 
În ceea ce privește condusul auto sub influența alcoolului, în raport se prezintă faptul că cele mai frecvente în 2013 au fost cazurile de tineri șoferi în stare de ebrietate.
 
Astfel, OMS recomandă ca alcoolemia maximă permisă prin lege să fie 0,02 grame/mie în cazul tinerilor și al celor care dețin de puțin timp permisul de conducere auto. Un număr de 21 de țări europene au adoptat deja această prevedere legislativă.
 
Raportul OMS mai relevă că în 105 țări (reprezentând 4,8 miliarde persoane) este obligatorie centura de siguranță în timpul deplasării autovehiculului, atât pentru locurile din față, cât și pentru cele din spate, conform aceleiași surse. 



Sursa foto: vivafm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii