Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De astăzi Olimpicii intră în febra bacalaureatului

ro

18 May, 2015 09:35 1832 Marime text
 
Sute de elevi, care sunt sportivi și olimpici la diferite materii de studiu, s-au înscris pentru susținerea examenului de Bacalaureat în sesiunea specială, conform datelor furnizate de edu.ro. Elevii vor susține proba orală la Limba română și/sau la Limba Maternă astăzi şi mâine.
În 20 mai și 21 mai, olimpicii vor susține evaluarea competențelor digitale, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Zilele de 22 și 23 mai sunt rezervate evaluării competențelor într-o limbă străină, iar din 25 mai încep probele scrise. În 25 mai, elevii vor susține proba scrisă la Limba română, în 26 mai, proba scrisă obligatorie a profilului (Istorie sau Matematică), iar în 27 mai, proba scrisă la alegere.
Conform calendarului, în 28 mai, olimpicii își vor verifica cunoștințele scrise la Limba maternă. În aceeași zi, vor fi afișate rezultatele, până la ora 18.00. Între 18.00 și 20.00, elevii vor putea depune contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate în 29 mai. Bacalaureatul se desfăşoară, ca în fiecare an în două sesiuni: sesiunea iunie-iulie şi sesiunea august-septembrie. La fel ca în anii precedenți, elevii nu vor avea voie în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu orice tip de mijloace de comunicare ce permit conectarea la internet. Potrivit ordinului de ministru publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, la Bacalaureatul olimpicilor s-au putut înscrie absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite, care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii