Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment inedit Oil Terminal a recondiționat o locomotivă și a expus-o în fața Gării Constanța (galerie foto)

ro

07 Sep, 2015 11:17 2218 Marime text
Oil Terminal SA este o societate cu tradiție în domeniul activităţii de export produse petroliere. Aceasta manifestă un profund respect pentru istoricul și valorile patrimoniale naționale. Astfel, a recondiționat și a atribuit în custodia CFR o locomotivă fără foc – cu abur înmagazinat, care a fost astăzi expusă publicului.

„V-am invitat astăzi aici pentru a vă prezenta un eveniment inedit pentru comunitatea noastră. Oil Terminal a recondiționat o locomotivă fără foc – cu abur înmagazinat, construită în anul 1911, special pentru manevre în locații ce prezintă pericol de foc și explozie: rafinării, depozite de produse petroliere, depozite militare și fabrici de muniții sau produse periculoase.
 
Locomotiva tip Bft-n2, numărul 4709, cu o putere de 60 CP, viteza maximă de 15km/h, lungime de 5,9 metri, cu o greutate de 18.000 kg, fabricată de Orenstein & Koppel pentru Rafinăria Astra Ploiești în anul 1911 reprezintă unul dintre cele două exemplare expus la Muzeul Locomotivelor cu abur din Sibiu.
 
Am încredințat în custodie către CFR această locomotivă pentru a fi prezentată publicului care tranzitează gara Constanța și împrejurimile”, a declarat Sorin Ciutureanu, director general Oil Terminal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii