Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:19 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Liderul liberal Boroianu nu mai are treabă cu ACN-ul

ro

27 Nov, 2014 19:58 1816 Marime text
Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor a Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA, aprobată la înregistrarea menţiunilor la Registrul Comerţului, conform căreia Robert Aurel Boroianu şi Camelia Brad nu mai sunt administratori ai companiei a apărut în Monitoul Oficial.
 
Robert Boroianu este preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa. În urmă cu patru luni, cotidianul Ziua de Constanţa vă informa asupra averii şi intereselor liderului local al PNL.
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de interese a acestuia, completată pe 2 iunie, Robert Aurel Boroianu este director direcţie la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ SA. El este, de asemenea, acţionar la SC Gepeto Impex SA şi la SC Euro Gepeto SA.
 
În ceea ce priveşte averea, aşa cum reiese din declaraţie, Robert Boroianu a achiziţionat, în 2004, un teren intravilan situat în Constanţa, în suprafaţă de 412,60 mp, aferent unei construcţii de 159,16 mp. Liberalul deţine, de asemenea, două case de locuit, una în Ovidiu şi una în Constanţa, precum şi un apartament în municipiul Constanţa.
 
În rubrica „Bunuri mobile“ a declaraţiei de avere figurează un autoturism Renault Twingo, fabricat în 2002.
Cât despre activele financiare, în declaraţia de avere a lui Boroianu figurează un cont de 70.000 de lei, deschis în 2008 la Banca Transilvania, un altul în euro, însă fără niciun euro la momentul completării declaraţiei, deschis în 2008 la aceeaşi bancă, şi un depozit bancar de 15.601,54 de lei, deschis în 2012 la Intervam Investments.
 
Robert Boroianu deţine acţiuni şi părţi sociale la Gepeto Impex SA, Euro Gepeto SA şi Adam’s Consulting SRL. Liberalul a acordat două împrumuturi în nume personal în valoare de 730.346,81 de lei, respectiv 85.000 de lei către Gepeto Impex SA, în vreme ce soţia sa, Loredana Elena Boroianu, a acordat Adam’s Consulting SRL un împrumut în valoare de 113.605 lei.
 
La capitolul „datorii“, în declaraţia liberalului constănţean figurează un credit contractat la OTP Bank de soţia sa, în 2008, în valoare de 485.000 de CHF (franci elveţieni) şi un împrumut făcut de Robert Boroianu de la un anume Dumitru Soldatu, în valoare de 40.000 de euro, scadent în 2016. Tot aici este trecut un împrumut făcut de Gepeto Impex SA, garanţi Robert şi Loredana Elena Boroianu, de la BCR, credit scadent în 2015, a cărui valoare nu este însă specificată. În aceeaşi rubrică este menţionat un credit de la BRD, contractat de un anume Marin Costică, garanţi  fiind Robert şi Loredana Elena Boroianu. Nu în ultimul rând, tot aici figurează un credit contractat de Gepeto Impex SA de la BCR, scadent în 2018, garanţi fiind soţii Boroianu. Nici în acest caz, valoarea nu este menţionată.
În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Robert Boroianu a încasat, în calitate de director la Transelectrica, un salariu de 42.638 de lei, în vreme ce soţia sa a avut o indemnizaţie de creştere a copilului în valoare de 13.893 de lei. În acelaşi capitol sunt trecute şi alocaţiile a trei dintre cei patru copii ai lui Robert Boroianu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii