Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:33 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial DNA despre punerea sub control judiciar a senatorului Ion Ariton

ro

17 Feb, 2015 14:05 666 Marime text
În completarea comunicatului nr. 182 din 2 februarie 2015, cu referire la cauza în care se efectuează acte de urmărire penală în legătură cu suspiciuni de fapte de corupție cu ocazia organizării unei gale internaționale de box, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Ca urmare a cererii formulate de Senatul României de efectuare a urmăririi penale, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de ARITON ION, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17.02.2015, pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite (art. 13 din Legea nr. 78/2000).

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Poliția SIBIU, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat;
d) să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de suspecții, inculpații sau martorii din dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență;
g) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Inculpatului ARITON ION i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii