Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial despre tragedia rutieră din Bulgaria

ro

21 Sep, 2014 10:20 2158 Marime text
În cursul acestei dimineți, în jurul orei 05.00, un autocar cu 25 de pasageri români care circula de la Kusadasi spre România s-a răsturnat în pasul Republika, între localitățile Gurkovo și Veliko Tîrnovo, din primele informații rezultând că accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor cinci, transmite Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.
 
În aceste condiții, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanți ai Ministerul Afacerilor Interne și ai Ministerului Afacerilor Externe care să gestioneze această situație.
 
Totodată, din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, două elicoptere SMURD din Craiova și București vor decola spre Bulgaria, pentru a prelua două dintre persoanele rănite grav.
Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI va analiza împreună cu medicii bulgari starea medicală a tuturor pasagerilor care au fost transportați la spitalul din Veliko Tîrnovo, având în vedere și aducerea în țară a altora dintre aceștia, dacă se impune.
 
La locul acidentului vor ajunge consulul României în Bulgaria și atașatul de afaceri interne al MAI.
 Din primele informații furnizate de către reprezentanții autorităților bulgare, rezultă că autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat. În urma impactului, a rezultat un mort, cinci răniți grav, precum și alte persoane cu răni ușoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii