Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial despre presupusele reţete false din Constanţa

ro

01 Feb, 2013 14:13 1317 Marime text

 Referitor la materialele apărute în mass-media locală şi centrală, în ultimele zile ale lunii ianuarie a.c., privind medicii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne acuzaţi că au emis reţete false, facem următoarele precizări:

Din dispoziţia conducerii ministrului Afacerilor Interne, o echipă de specialişti din cadrul Corpului de Control a efectuat verificări cu privire la afirmaţiile agentului Şerban Mihalcea. Astfel, s-a constatat că la Direcţia Naţională Anticorupţie se află în lucru un dosar penal referitor la modul în care a eliberat reţete medicul F. Anghel din cadrul Centrului Medical Judeţean Constanţa.
Până la finalizarea anchetei penale, la nivelul ministerului nu pot fi luate alte măsuri.
În ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa conducerii Centrului Medical Judeţean Constanţa legate de unele activităţi de renovare a clădirii în care se află sediul Centrului, menţionăm că în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru a stabili existenţa unor  eventuale fapte de natură penală.
Referitor la afirmaţiile agentului Şerban Mihalcea din care reiese că ar urma să fie  înlăturat din instituţie pentru că a făcut publice neregulile existente la Centrul Medical Judeţean Constanţa, precizăm că situaţia profesională a acestuia nu are nicio legătură cu neregulile sesizate.
Astfel, în vara anului 2012, cu ocazia verificării dosarelor personalului unităţilor subordonate, lucrătorii Serviciului Management Resurse Umane au constatat că domnul Şerban Mihalcea a fost numit greşit, în 1998, în funcţia de asistent medical în condiţiile în care deţinea o diplomă de oficiant medical, în baza căreia nu ar fi putut ocupa funcţia de asistent medical. Agentul şef de poliţie Şerban Mihalcea a fost încadrat în funcţia de asistent medical II, la Batalionul Special de Jandarmi Cernavodă din data de 01.02.1998, fiind mutat în interesul serviciului, în anul 2000, la Centrul Medical Judeţean Constanţa.
 În urma verificărilor au fost identificate şi alte situaţii similare, în care studiile lucrătorului nu erau în concordanţă cu cerinţele din fişa postului, aceste cazuri fiind remediate pe parcurs.
Pentru soluţionarea situaţiei profesionale a domnului Şerban Mihalcea, Direcţia Medială din M.A.I. a făcut demersuri pe lângă toate inspectoratele generale pentru identificarea unei funcţii vacante corespunzătoare.
A fost identificată o funcţie vacantă de subofiţer tehnic principal la Biroul Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al Judeţului Constanţa, compatibilă cu pregătirea profesională a agentului de poliţie, care este absolvent al Cursului de formare programatori ajutori pe microcalculatoare compatibile IMB-PC, în specialitatea programator ajutor şi al Cursului de perfecţionare în specialitatea informatică.  
Iniţial, poliţistul a fost de acord cu mutarea, ulterior schimbându-şi opţiunea, fapt confirmat printr-un raport din 21.11.2012.
Nefiind identificat un alt post de agent de poliţie corespunzător pregătirii profesionale a domnului Şerban Mihalcea, s-a întocmit proiectul privind punerea sa la dispoziţia Centrului Medical Judeţean Constanţa. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii